Graviditet og hårtab – hjælp!

Graviditet og hårtab

En graviditet kan ændre mange ting i forhold til kvindekroppen, og graviditet og hårtab bliver pludselig et emne for mange gravide.

Hårtab under og efter en graviditet er ganske normalt. Det er ganske ufarligt, men også til stor irritation for den gravide. Her kan få gode råd om, hvad du kan gøre for at mindske hårtab under eller efter graviditeten.

Er du én af de kvinder, som allerede fælder markant mere, idet de to streger har vist sig, er du ikke alene.

Ganske vist fortæller de fleste kvinder, at de oplever et større hårtab efter fødslen. Da den hormonelle balance ændrer sig i takt med de to streger vises, kan du også opleve, at håret pludselig falder af i store mængder forholdsvist tidligt i graviditeten, når du vasker eller børster håret. Det er ganske naturligt, da kroppens hormonbalance ændrer sig markant under en graviditet, og det er en naturlig del af det at være gravid, men fortvivl ikke – alt dit hår falder næppe af og du kan gøre meget for at mindske generne ved hårtab under graviditet.

Hvad kan du gøre ved hårtab under graviditeten?

Er du gravid og taber håret, så skal du først og fremmest sørge for, at kroppen får tilstrækkeligt med vitatimer som folsyre, D-vitamin, kalk og jern. Den gravide krop og det lille foster har brug for ekstra vitamindepoter. Dele af vitaminindtaget kan du få dækket via din kost, men Sundhedsstyrelsen anbefaler også, at du supplerer med kosttilskud. Du bør tjekke, at du får tilstrækkeligt Jern, D-vitamin og folsyre under graviditeten, som er nogle af de generelle anbefalinger. Foruden de officielle kostråd kan du også øge dit indtag af vitaminer, som hjælper med styrke håret og mindske hårtab under graviditeten.

Her finder du vores mest solgte vitaminer til graviditet og hårtab, som giver et stærkere og sundere hår. Hvis du ikke er så god til almindelige vitaminpiller, kan de nyeste HairLust Hair Gummies være løsningen.  I glasset finder du vingummier med vitaminer, som plejer og øger den naturlige hårvækst.

Ud over din kost og supplerende kosttilskud og vitaminer, kan du også sætte ind mod uønsket hårtab under graviditeten med de daglige hårplejeprodukter.

Hårprodukter som modvirker hårtab under graviditeten

Hvis du døjer med hårtab allerede under graviditeten, kan du prøve at skifte shampoo og balsam. Der findes mange produkter på markedet, som mindsker uønsket hårtab og tilfører ekstra pleje til håret.

Hos HairBoost anbefaler vi gravide, som lider af hårtab at bruge de plejende produkter fra HairLust. Produkterne indeholder blandt andet ingredienser som zink, biotin, kollagen og B-vitaminer, som er vigtige for at mindske hårtab.

Er der intet, der hjælper mod graviditet og hårtab?

At være gravid og lide af hårtab er altså ikke et syndrom du skal frygte, det det er ganske normalt og en del af den naturlige forandring i kroppen, men hvis hårtabet fortsætter langt ind i andet trimester og du allerede har styr på dine kosttilskud og skånsom hårpleje, kan det være en idé at vende problemet med din læge eller sundhedsfagligt personale.

Mange mennesker med tilstande som højt kolesteroltal føler måske ikke engang effekten. I nogle tilfælde fungerer bedsteapotek.com muligvis, før de gør det.

Hårtab efter fødslen

Hårtabet går for langt de fleste gravide over under graviditeten – men kun for at vende tilbage efter fødslen.

Perioden med øget hårtab kan vare fra nogle måneder til over et år. Efter fødslen snakker mange nybagte mødre om ammehår, hvilket uanset øget eller formindsket hårpragt under graviditeten er en ny oplevelse for den nybagte mor. Nogle oplever, at tabe håret i store totter og få meget synlige tindinger, og andre oplever, at de fælder så meget, at de bliver meget tyndhåret. Lider du af ammehår efter fødslen, kan du starte en redningsplan

Produkter til at mindske hårtab efter fødslen

Hvis du allerede lider af hårtab under graviditeten er det desværre ikke ensbetydende med, at du slipper for at fælde (endnu) mere efter fødslen. Vores mest populære kosttilskud mod hårtab er dette.

Produktet er sikkert at bruge under amning, er du gravid anbefales det, at du rådfører dig med sundhedsfagligt personale inden brug.

Bekæmp dit ammehår

Du kan tage et par simple tricks i brug for at modvirke det irriterende, men ganske naturlige ammehår.

1. Vask håret mindre. Max 2 gange om ugen
2. Brug hårolie morgen og aften
3. Brug skånsom hårshampoo og balsam, som modvirker hårtab
4. Bliv klippet ofte
5. Spis vitaminer som fiskeolie, B-vitamin og silicium

Hvis du vil have endnu flere gode råd om hårtab efter fødslen, kan du læse mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Previous Post

3 gode råd til at undgå hårtab

Next Post
Mærkedage

Mærkedage med øget selvtillid og flot hår